Verkkoidentiteetti tarkoittaa sitä minkälaisen käsityksen annat itsellesi muista internetistä. Minun verkkoidentiteettini on realistinen ja pyrin olemaan jokaisessa sosiaalisessa mediassa oma itseni. Harkitsen kuitenkin tarkkaan että mitä netissä julkaisen, yksityisyysasetukseni eri someissa on aika tiukat ettei ihan kuka vain nää mitä sinne julkaisen vaan voin itse säädellä ketkä julkaisujani näkevät. Omista sosiaalisista medioistani ulkopuoliset eivät saa tietää yksityiselämästäni oikeastaan mitään, ei asuinpaikkaa, koulua tai ketä kuuluu lähipiiriini. En muuttaisi verkkoidentiteetissäni oikeastaan mitään. Omaan verkkoidentiteettiin voi vaikutta helposti eri sovelluksista löytyvillä yksityisyysasetuksilla.  

Yksityisyys, mitä se minusta tarkoittaa? Minusta jokaisella ihmisellä kuuluu olla oma yksityisyys jota kukaan ei saisi loukata tai levitellä ulkopuolisten ihmisten tietoon. Jos joku kuitenkin kertoisi omia yksityisasioitaan muille niin sitä täytyisi arvostaa eikä asioita todellakaan saisi levittää eteenpäin jos ne on sinulle luottamuksella kerrottu. Yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko on minusta aivan oikein. Jos levität jonkun ihmisen yksityisasioita niin joudut ottamaan siitä myös vastuun. Tiedon levitys on suomen laissakin rangaistavaksi säädetty teko josta voi seurata sakkoa tai jopa 2 vuotta vankeutta.

Blogini yksityisyysasetukset ovat julkiset sillä harkitsen tarkkaan mitä tänne kirjoitan enkä julkaisen tänn eoikein mitään muuta kuin koulutehtäviä

 

Sieppaa.jpg